Jómagam
gyakorló háziasszony vagyok viszonylag friss férjjel, és egy egy éves
kislánnyal – rájuk főzök. Most. Viszont hosszú évekig nem sütöttem-főztem,
kislányként nem tanultam el a konyhában a fortélyokat anyukától, nagymamától.
Lett volna rá lehetőségem, csak akkor még nem érdekelt a gasztronómia…
Szüleim
és húgaim nagyon jó szakácsok – ösztönösen és receptből is remekműveket képesek
összehozni, így a "konyha-tündérség" váratott egészen addig, míg önálló
háztartásom nem lett. És egy olyan konyhám, ahol én vagyok a főnök. Csakhogy
kevés tapasztalattal a hátam mögött, hiába volt egy szuper recept a kezemben – gyakran megakadtam az elején. Habarás, juliennre vágni… Ilyenkor jött a telefon
anyunak, később anyósnak – akik türelmesen elmagyarázták mit csináljak.
Ma
még mindig nem vagyok a gasztronómia felkent lovagja, de már bátrabban látok neki
a főzésnek és ha fakanállal a kezemben telefonálok is - jobbára csak csevegek, nem pedig segítséget kérek.
Mi
is a habarás? Hogyan készül a besamel? Melyik a lábas és melyik a fazék? Mit
lehet tenni, ha elsóztam az ételt? Miért lett keserű a padlizsánkrém?
A
Zöldfülű szakács egy olyan oldal lenne, ahol igyekszem összegyűjteni azokat a
konyhai alapműveleteket, praktikákat, trükköket, amiket az átlag szakácskönyvek
nem tartalmaznak.
A blog még most indul, kis idő
kell, hogy az eddig összeszedett anyagot olvashatóan, és átláthatóan
feltöltsem, így kis türelmeteket kérem!
Illetve, ha valamit kihagytam –
jelezd, kérlek; vagy, ha van egy jó kis konyhai praktikád – azt szívesen
látjuk!
Jó olvasást! És jó főzőcskézést!
Vera
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése