1, Kövessük a receptben foglaltakat!
Nem biztos, hogy ha kihagyunk, vagy valami másra felcserélünk egy összetevőt, akkor is ehető lesz az étek. A kísérletezést az alapanyagokkal, ízekkel hagyjuk a „profikra”. (Egyetemista koromban esett meg egyszer, hogy nem volt otthon tej – és korán hajnalban a tejes kávémba egy másik tejterméket tettem: joghurtot. Ne csodálkozzunk, hogy nem szerepel a kávézók étlapján, én sem ittam meg… J
Nem biztos, hogy ha kihagyunk, vagy valami másra felcserélünk egy összetevőt, akkor is ehető lesz az étek. A kísérletezést az alapanyagokkal, ízekkel hagyjuk a „profikra”. (Egyetemista koromban esett meg egyszer, hogy nem volt otthon tej – és korán hajnalban a tejes kávémba egy másik tejterméket tettem: joghurtot. Ne csodálkozzunk, hogy nem szerepel a kávézók étlapján, én sem ittam meg… J
2, Mindig nézzük meg,
mit teszünk az ételbe!
Ugyanis vannak nagyon hasonló dolgok: például a só és a cukor, illetve a fűszerek (sok helyen az edény is hasonló, amiben vannak), az ízük viszont nem hasonló. Ha rutinból nyúlunk valamiért, az nem biztos, hogy kifizetődő. Így történhetett meg, hogy a minap a pizzára oregánó helyett tárkony került, és olyan szörnyű balesetről is hallottunk már, hogy valaki a reggeli kávéjába nem cukrot tett…
+ 1, Olvassuk végig a receptet!
Biztosan felhördülnek ennek olvastán a gyakorlott szakácsok, de előfordulhat ilyen is, főleg "egyszerű" recept esetén. (Életem első grízes tésztájával jártam úgy, hogy addig jutottam az olvasásban, hogy -megpirítjuk a búzadarát-, tovább nem is olvastam... aztán mikor nagyon ropogott a fogunk alatt a tészta, már gyanakodtunk, hogy valami hibádzik. :)
Ugyanis vannak nagyon hasonló dolgok: például a só és a cukor, illetve a fűszerek (sok helyen az edény is hasonló, amiben vannak), az ízük viszont nem hasonló. Ha rutinból nyúlunk valamiért, az nem biztos, hogy kifizetődő. Így történhetett meg, hogy a minap a pizzára oregánó helyett tárkony került, és olyan szörnyű balesetről is hallottunk már, hogy valaki a reggeli kávéjába nem cukrot tett…
+ 1, Olvassuk végig a receptet!
Biztosan felhördülnek ennek olvastán a gyakorlott szakácsok, de előfordulhat ilyen is, főleg "egyszerű" recept esetén. (Életem első grízes tésztájával jártam úgy, hogy addig jutottam az olvasásban, hogy -megpirítjuk a búzadarát-, tovább nem is olvastam... aztán mikor nagyon ropogott a fogunk alatt a tészta, már gyanakodtunk, hogy valami hibádzik. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése