2013. szeptember 10., kedd

2 + 1 fontos konyhai szabály

Szerintem ezeket tartsuk be, és nagy tragédia nem történhet. :)

1, Kövessük a receptben foglaltakat!
Nem biztos, hogy ha kihagyunk, vagy valami másra felcserélünk egy összetevőt, akkor is ehető lesz az étek. A kísérletezést az alapanyagokkal, ízekkel hagyjuk a „profikra”. (Egyetemista koromban esett meg egyszer, hogy nem volt otthon tej – és korán hajnalban a tejes kávémba egy másik tejterméket tettem: joghurtot. Ne csodálkozzunk, hogy nem szerepel a kávézók étlapján, én sem ittam meg… J


2, Mindig nézzük meg, mit teszünk az ételbe!
Ugyanis vannak nagyon hasonló dolgok: például a só és a cukor, illetve a fűszerek (sok helyen az edény is hasonló, amiben vannak), az ízük viszont nem hasonló. Ha rutinból nyúlunk valamiért, az nem biztos, hogy kifizetődő. Így történhetett meg, hogy a minap a pizzára oregánó helyett tárkony került, és olyan szörnyű balesetről is hallottunk már, hogy valaki a reggeli kávéjába nem cukrot tett…

+ 1, Olvassuk végig a receptet! 
Biztosan felhördülnek ennek olvastán a gyakorlott szakácsok, de előfordulhat ilyen is, főleg "egyszerű" recept esetén. (Életem első grízes tésztájával jártam úgy, hogy addig jutottam az olvasásban, hogy -megpirítjuk a búzadarát-, tovább nem is olvastam... aztán mikor nagyon ropogott a fogunk alatt a tészta, már gyanakodtunk, hogy valami hibádzik. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése