Rengeteg tippet hallottam az évek során, sokat ki is
próbáltam. Némelyik elég jól be is vált, egészen egy-egy aromásabb hagymáig.
Némelyik viszont csak kellemetlenebbé tette a dolgot.
Akárhogy is, szerintem
minden ember más és más, és a hagymák közt is lehet nagy különbség.
Összegyűjtöttem pár könnymentes-trükköt – próbáljuk ki, melyik válik be!
- Áztassuk a hagymát langyos vízbe.
- Áztassuk a hagymát forró vízbe.
- Dobjuk bele hideg vízbe, lehetőleg kettévágva.
- Vágjuk folyó víz alatt a hagymát.
- A hagymát tartsuk a hűtőben, még jobb, ha vágás előtt pár percre bedobjuk a fagyasztóba is
- Vágjuk a hagymát szemüvegben. (Hmmm, szemüveges vagyok, és szerintem nem akadály a csípősségnek az üveg…)
- Búvárszemüvegben.
- Orrcsipeszben.
- Vegyünk a szánkba egy nagy korty vizet, és tartsuk ott, míg pucolunk, illetve vágunk. (Nekem ez vált be eddig a legjobban!)
- Víz helyett egy darab almát tartsunk a szánkban.
- Van, aki szerint elég, ha az udvaron/teraszon végezzük a kényes műveletet.
- Öblítsük le a kést forró vízzel.
- Siessünk, hogy megelőzzük a sírást! J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése