2013. október 23., szerda

Hagymapucolás/aprítás könnyek nélkül


Rengeteg tippet hallottam az évek során, sokat ki is próbáltam. Némelyik elég jól be is vált, egészen egy-egy aromásabb hagymáig. Némelyik viszont csak kellemetlenebbé tette a dolgot. 
Akárhogy is, szerintem minden ember más és más, és a hagymák közt is lehet nagy különbség. Összegyűjtöttem pár könnymentes-trükköt – próbáljuk ki, melyik válik be!



  • Áztassuk a hagymát langyos vízbe.
  • Áztassuk a hagymát forró vízbe.
  • Dobjuk bele hideg vízbe, lehetőleg kettévágva.
  • Vágjuk folyó víz alatt a hagymát.
  • A hagymát tartsuk a hűtőben, még jobb, ha vágás előtt pár percre bedobjuk a fagyasztóba is
  • Vágjuk a hagymát szemüvegben. (Hmmm, szemüveges vagyok, és szerintem nem akadály a csípősségnek az üveg…)
  • Búvárszemüvegben.
  • Orrcsipeszben.
  • Vegyünk a szánkba egy nagy korty vizet, és tartsuk ott, míg pucolunk, illetve vágunk. (Nekem ez vált be eddig a legjobban!)
  • Víz helyett egy darab almát tartsunk a szánkban.
  • Van, aki szerint elég, ha az udvaron/teraszon végezzük a kényes műveletet.
  • Öblítsük le a kést forró vízzel.
  • Siessünk, hogy megelőzzük a sírást! J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése